Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Lichaamsgerichte therapie

Onder de koepelterm lichaamsgerichte therapie vallen veel verschillende soorten therapie. Het omvat alle soorten psychotherapie die het lichaam als uitgangspunt nemen van het therapeutisch proces. Bij lichaamsgerichte therapie gaat men ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Wanneer men voor lange tijd emotionele klachten heeft, komen die volgens e theorie van lichaamsgerichte therapie uiteindelijk via het lichaam tot uiting. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten, zoals een gevoel van stress, een gespannen houding, hoofdpijn, buikpijn, etc.
In lichaamsgerichte therapie leert de cliënt zich bewust te worden van de psychologische betekenis van het lichaam. Zo ontstaat er een groter inzicht in de wisselwerking tussen lichaam en geest.  De cliënt wordt vervolgens door de therapeut aangemoedigd deze lichamelijke beleving te uiten, zowel lijfelijk als verbaal. Dit zorgt voor een herstel van de harmonie tussen lichaam en geest, waardoor er gewerkt kan worden aan de psychische klachten van de cliënt.
In DBT, een lichaamsgerichte therapie, communiceert het lichaam op een meer directe manier dan verbale taal dat soms doet. De taal van het lichaam geeft rechtstreeks het onbewuste, de instincten, de emotionele behoeften en de gevoelens weer. Vandaar is lichaamsgerichte therapie uitermate geschikt als therapie voor heel verscheidene doelgroepen. Deze vorm van therapie is, geschikt voor alle leeftijden aangezien ze vertrekt vanuit de mogelijkheden in plaats vanuit de tekortkomingen. Er kan in groep of individueel gewerkt worden.
Christel Vermeerbergen geeft in De Kern dans- en bewegingstherapie. Deze therapievorm is evidence based en heeft zijn nut al herhaaldelijk bewezen. 

 

 

 

 

 

 

Tarieven: Het intakegesprek is gratis. Vervolgens zal er 45 euro aangerekend voor individuele sessies.
Als u een groepssessie volgt vragen we 28 euro/sessie van anderhalf tot twee uur. Soms gebeurt het dat er een totaalbedrag gevraagd wordt per reeks.
U kan een afspraak tot een dag op voorhand annuleren. Zo niet, dient u alsnog de consultatie te betalen.
Afspraak:  U kan een afspraak maken via info@praktijkcentrumdekern.be of tussen 09.00 en 12.00 uur op het nummer 011/610.304