Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Seksuologische counseling

Seksuele problemen sluipen vaak ongemerkt in een relatie. Het is ook niet abnormaal dat men in diverse fasen van de relatie soms periodes minder seksueel actief is. Soms blijven seksuele problemen echter aanslepen en zet dit de relatie onder druk. Praten over seks met uw partner is niet altijd eenvoudig. Dit zorgt ervoor dat in een relatie seksuele problemen vaak onbesproken blijven wat ervoor zorgt dat de problemen blijven voort bestaan of zelfs toenemen. Om te voorkomen dat men in een vicieuze cirkel terecht komt, kan u beroep doen op een van onze seksuologen. Concrete problemen waarvoor u terecht kan bij een seksuoloog zijn onder meer geen zin in seks of juist teveel zin in seks, erectiestoornissen, pijn bij het vrijen, ongewilde kinderloosheid, seksuele problemen na trauma (misbruik, incest, verkrachting...), genderidentiteitsstoornis (in deze gevallen heeft u het gevoel in het verkeerde lichaam geboren te zijn: u voelt zich vrouw, maar bent lichamelijk een man of omgekeerd), ...
Tijdens een eerste gesprek - de intake - wordt er bekeken wat het probleem precies is en wat het doel zal zijn van de behandeling. Deze behandeling bestaat uit verschillende onderdelen en kan zowel met als zonder partner plaats vinden.
Een belangrijk deel van de behandeling bestaat uit gerichte en op maat gemaakte informatie over de lichamelijke, de psychologische en de relationele aspecten van seksualiteit. Afhankelijk van het probleem kan de behandeling worden uitgebreid met oefeningen voor thuis zodat ze in een veilige privésfeer kunnen worden uitgevoerd. Deze oefeningen kunnen zowel voor individuen als voor stellen zijn.
Bij stellen wordt de partner zo actief mogelijk betrokken in de therapie zodat beide partners nieuwe seksuele vaardigheden aanleren. Binnen de behandeling kan blijken dat individuele of relationele problemen een dusdanige rol spelen dat relatietherapie nodig is.

Voor seksuologische counseling kan u momenteel vooral terecht bij


Tarieven: Het intakegesprek is gratis. Vervolgens zal er 45 euro aangerekend voor individuele sessies.Een koppelgesprek duurt langer en bedraagt 60 euro. Je kan een afspraak tot een dag op voorhand annuleren. Zo niet, dien je alsnog de consultatie te betalen.
Afspraak: U kan een afspraak maken via info@praktijkcentrumdekern.be of tussen 09.00 en 12.00 uur op het volgend nummer 011/610.304.